
Kreikan
Animal
Rescue

Sijaishoitajaksi?
Mitä se tarkoittaa?
Sijaishoitajalla tai sijaiskodilla tarkoitetaan väliaikaista kotia johon eläin sijoitetaan. Yleensä eläin voi olla hyvin nuori ja tarvitsee jatkuvaa huolenpitoa, sairas ja tarvitsee lääkintää (ei tarttuvia tauteja) tai muuten esimerkiksi niin heikossa kunnossa että tarhalla tai kadulla selviäminen on mahdotonta.
Kuka voi ryhtyä?
Sijaiskodiksi voi ryhtyä kuka vain täysi-ikäinen jolta löytyy aikaa ja halua asialle. Sijaiskodilla saa myös olla toiveita siitä, minkä ikäinen ja kokoinen koira sijoitetaan perheeseen ja tästä keskustellaan myös yhdistyksen kanssa.
Miksi ryhtyisin?
Jos lemmikin ottaminen loppuelämän kotiin kuulostaa hankalalta työn, parisuhteen, matkustelun tai muun syyn takia, voit silti auttaa kodittomia eläimiä omalla tavallasi. Sijaiskodit tarjoavat usein kipeästi kaivattua lämpöä ja hoivaa eläimelle mikä ei muuten pärjäisi. Voit myös omistautua vain tälle asialle ja mahdollistaa monelle eläimelle turvallisen paikan, sen odottaessa pysyvää kotia.
Kuinka kauan?
Sijaiskoteja on moneen eri ajanjaksoon. Osa saattaa olla viikoista kuukausiin. Sijaiskodilta toivotaan asiassa joustavuutta, mutta esimerkiski pennut lähtevät muutamassa viikossa sijoituksesta pysyvään perheeseen. Vanhemmilla tai erityistarpeet omaavilla koirilla voi perheen löytäminen kestää pidempään. Sijaiskoti on kuitenkin aina hätävaihtoehto ja eläimelle pyritään löytämään koti mahdollisimman nopeasti!
Kustannukset?
Eläimen lääkärikulut, ruoka (tietty määrä per eläin.) ja matka sijaisperheen luokse kustannetaan. Eläimen kanssa tulee myös tarvittavat välineet, eli sijaisperheelle ei jää kustannuksia.
Mitä jos haluan pitää eläimen?
Halutessasi pitää teille sijoitetun eläimen, sovimme luovutuksesta ja teemme paperit kuntoon. Kulukorvauksen jälkeen eläin siirtyy teille täyspäiseksi perheenjäseneksi.
Sijaisperheiksi toivovat voivat ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeella!